Historie

Knoop Baggerwerken is sinds 1990 als een eenmanszaak begonnen. Met J. van der Es Grondverzet te Onnen is onder de naam ‘Maatschap Van der Es & Knoop Baggerwerken’ een samenwerking gestart. Hoofdactiviteiten van de maatschap waren het zelfstandig aannemen van baggerwerken en baggerwerkzaamheden uitvoeren als onderaannemer.

Vanaf 2001 zijn de activiteiten van Knoop Baggerwerken uitgebreid met verkoop van baggermaterieel en consultancy.  Vanaf 2007 is de maatschap beëindigd en is de heer J. van der Es uitgetreden als vennoot. Jakob Knoop heeft het bedrijf onder de naam Knoop Baggerwerken BV zelfstandig voortgezet.

Knoop Baggerwerken BV is een dochtermaatschappij van Knoop Holding BV. Knoop Baggerwerken BV is gespecialiseerd in het aannemen en uitvoeren van natuurherstelprojecten in gebieden met een slecht draagkrachtige grond. Voor dit werkveld is in eigen beheer de amfibische graafmachine ontwikkeld en gebouwd.

Knoop Baggerwerken BV heeft zich verder ontwikkeld en is gestart met de verkoop van baggermaterieel. Hiervoor is Knoop Machinery BV opgericht. Naast de aan- en verkoop van baggermaterieel en bouwmachines is Knoop Machinery fabrikant van Waterking. Waterking BV is in 2010 opgericht voor de verkoop van amfibisch materieel.